IK
Mariët Kuenen
foto: Marco Slot

Visie & missie

Ik geloof dat er maar één iemand is, die ons werkelijk in de weg zit. Dat zijn wijzelf. Wij zijn de verbinding met onze kern kwijtgeraakt, omdat we zelf allerlei blokkades hebben opgeworpen. En die kunnen we vinden op de plaatsen waar het wrikt en wringt in onszelf en in onze relaties met anderen. Daar liggen onze angsten en overtuigingen die ons tegenhouden om de mooiste versie van onszelf te zijn.

Als wij ons realiseren dat de oorzaak èn de oplossing van onze conflicten in onszelf te vinden zijn, weten we dat de weg naar verbinding met de ander de weg naar binnen is. En als wij leren dat harmonie in onszelf de weg vrijmaakt voor vrede met elkaar, kunnen we conflicten gaan beschouwen als een vruchtbare voedingsbodem voor duurzame ontwikkeling, diepe connectie en oprecht begrip. In onszelf en in de wereld om ons heen.

En daar doe ik het uiteindelijk allemaal voor ❤

Wat anderen over mij zeggen

“Ik ben met Mariët in aanraking gekomen op een moment in mijn leven waar ik volledig ‘vast’ liep na mijn scheiding. Met behulp van haar heb ik inzicht kunnen krijgen in belemmerende gedachtes en ingeslopen patronen die ervoor zorgden dat ik niet verder kwam. Mariët heeft een veilige omgeving voor mij gecreëerd om mij tijdens de sessies volledig vrij te voelen en zo de stappen te kunnen zetten die nodig waren om weer vol vertrouwen de toekomst in te gaan.

Mocht ik gaandeweg toch weer ergens vast lopen, zal ik Mariët zeker weer bellen!”

Carla

“Lieve Mariët. Vanaf de eerste live die ik zag met jou en Manon ging je zo hop flop in mijn hart. Ik hou van jouw manier van denken en de scherpe wijze waarop je lastige dingen inzichtelijk kan maken. Of juist net even vanaf een andere kant kunt aanvliegen. Heerlijk! O en trouwens ik vind jou wel lief…..maar he….ik ben dan ook een rare he 😉

Mirjam

“[De aangereikte] handvatten geven mij ruimte om een en ander een plek te geven. Wat is de reden geweest van zelftwijfel of eigenlijk wat is de bodem daarvoor. Het aandragen van een veranderend gezichtspunt geeft mij de mogelijkheid om anders naar mijn ex te kijken.”

Thijs

“Mariët heeft me in twee sessies geholpen inzicht te krijgen in een innerlijk conflict. Een conflict tussen mijn beleving van mijn zuivere mannelijke seksualiteit en de angst daarin afgekeurd te worden door vrouwen.
Door me eerst uit te vragen over het angstdeel, ben ik gaan kijken naar wanneer en waarover ik mijzelf veroordeel. Met die informatie heeft ze me laten onderzoeken hoe waar dat, als ik echt eerlijk naar mijzelf kijk, in mijzelf is.


Met haar oordeelloze vragen en liefde durfde ik daar naartoe te gaan en voor het eerst vrij naar mijzelf te kijken. Mariët voelt haarfijn aan waar de schoen wringt en spiegelt dat zonder er doekjes omheen te winden. Duidelijk, confronterend en liefdevol recht voor zijn raap.


Uiteindelijk was haar laatste vraag “Wat is nou het probleem?” Ik had daar geen antwoord meer op.
Mijn angst speelt nog wel eens op als het heel spannend is, maar over het algemeen ben ik bevrijd van een last die mij 40 jaar weerhield om mijn innerlijke waarheid te geloven.”

Rob

“Bevrijd de verbinding. Na 44 jaar een hele klus. Het is fijn en goed zo samen te zijn, Dankjewel.”

Zwaantje

“Wanneer ik in de knoop zit met mezelf of iets in mijn leven, dan kamt Mariët altijd de energetische klitten uit mijn haar. In gesprek met haar wordt langzaam helder waar de knopen zitten èn waar de helderheid zit. Dat zorgt voor rust en lucht zodat ik weer kan ademen. Het is niet altijd leuk, dat kammen. Het kan best pijnlijk zijn. Maar wat is het heerlijk om na zo’n gesprek weer zijdezacht haar te voelen.”

Manon

Mijn weg

Er lopen twee rode draden door mijn leven en werk, die mij op de weg naar coaching hebben gebracht.
De eerste is dat ik op mijn werk steeds de omstandigheden creëer, waarin anderen het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik neem de ruis weg en zorg voor helderheid – praktisch en mentaal.

De andere is dat ik steeds dieper de conflicthantering in ben gedoken: van standpunten naar belangen, van uiterlijk vertoon naar onderliggend verdriet. Wat begon bij (strategisch) omgevingsmanagement in grote, stedenbouwkundige en infrastructurele projecten, eindigde bij de uitgangspunten van NLP en de grondbeginselen van het Boeddhisme en het Taoïsme. Heel belangrijk onderweg was mijn opleiding tot mediator. Daar begon ik aan toen ik zelf in mijn grootste conflict tot dusverre terechtkwam: de scheiding van de vader van mijn kinderen.

Die scheiding was een in en in pijnlijk proces. Maar het was ook vanaf (bijna) het allereerste begin de start van de meest ijzingwekkende, waanzinnige en adembenemende achtbaan voor mijn persoonlijke ontwikkeling, waar ik tot nu toe heb ingezeten. Eentje die nog steeds doorrijdt en die ik voor geen goud had willen missen.

Aardse spiritualiteit

Ik geloof dat ons ego niet de dienst moet uitmaken, maar dienstbaar moet zijn aan onze ziel. Onze ziel, ons onderbewustzijn, onze innerlijke ik, communiceert met ons door de stem van onze intuïtie, met de beelden van onze dromen, met wat wij voelen in ons lijf. Hoe beter wij daarnaar leren luisteren, hoe gelukkiger en gezonder wij worden – van lichaam en geest.

Ik ben een kind uit een lange familielijn van wetenschappers. NLP helpt mij een brug te slaan tussen die rationele wortels en het ongrijpbare dat meer en meer onderdeel wordt van mijn leven. En mijn aangeboren scepsis jegens alles wat rationeel ‘onverklaarbaar’ is, houdt mijn beide voeten op de grond, terwijl ik mijn energetische vaardigheden aan het ontdekken, gebruiken en ontplooien ben.

  • NVNLP erkend, gecertifieerd NLP-coach
  • ARD-gecertificeerd mediator

Bevrijd de verbeelding

Mijn werk als illustrator voor bedrijven, boeken en artikelen vind je hier: