Maar wel echt een k.. gevoel. Die dagelijkse frustraties: weer niet gedaan wat ik wilde doen, of juist wèl wat ik niet meer wilde. Of dat jou onrecht wordt aangedaan, maar dat jij met lege handen staat. Je slaapt er slecht van, krijgt er buikpijn van, wordt moedeloos of gaat juist over de rooie.

Vastlopen
Iedereen voelt zich weleens machteloos. Daar is niks mis mee. Maar machteloosheid die je te lang laat broeien, kan steeds verder woekeren. En als machteloze gevoelens je leven gaan bepalen, loop je vast – vroeg of laat. In jezelf, je werk, je relatie… Uiteindelijk kun je er zelfs door in een burnout, depressie of echtscheiding belanden.

Signalen
Je hoeft het zover niet te laten komen, want de signalen zijn er heus. Al lang voordat het misgaat. Je voelt die tegenstelling wrikken: telkens wel willen maar niet doen, of andersom. Je hoort je eigen stem malen in je hoofd, je ziet de wallen onder je ogen. Je voelt ook jouw lichamelijke ongemakken, zoals blessures die terugkeren of elkaar afwisselen.

Acceptatie
Wil jij horen, zien en voelen dat er iets aan de hand is? Wil je dat echt? Accepteren dat jij je machteloos voelt en dat je daardoor vastloopt, betekent ook accepteren dat het tijd is voor actie. Het betekent verandering. En dat kan heel eng zijn. Dan schiet je in de weerstand en vertel jij jezelf: niks aan de hand, ik moet niet zeuren, ik mag me in de handjes knijpen met wat ik heb, ik red me wel, …

Controle
Prima. Doe vooral. Maar als je daarmee wilt stoppen, als je het echt anders wilt: bel me dan. Of stuur een berichtje. Dan gaan we samen die signalen onderzoeken. En help ik je jouw gevoelens van machteloosheid te ontmantelen. Zodat jij de controle weer terugkrijgt. Over jouw leven.