Leer je toverkracht ontdekken

Toen Tao-trainer Reinoud Eleveld zich tijdens een info-avond voorstelde, vertelde hij dat ie altijd tovenaar had willen worden. Er borrelde een verraste lach in mij omhoog, als blije belletjes die vanuit mijn diepstverborgen binnenste de vrijheid vonden. Omdat hij het daar zomaar hardop uitsprak, dat wat ik allang onder schaamte had weggemoffeld: dat ik altijd heks had willen worden.

Als klein meisje roerde ik eindeloos in het zwarte ‘heksenpotje’ waar ik van mijn moeder allerlei viezigs in mocht gooien om ’toverdrankjes’ te maken, onderwijl stilletjes hopend ooit iets te kunnen brouwen wat ook echt drink- en bruikbaar was. En als 17-jarige maakte ik mijn medestudenten nog wijs dat mijn moeder een heks was en ik in de leer.

Reinoud heeft geen toverstaf. Zijn toverkunst is om ons de magie van Tao te laten ervaren. En ik brouw nog steeds geen magische elixers. Mijn toverkracht is om jou in verbinding te brengen met je innerlijke ik. En je zo te laten ervaren hoe jij jouw buitenwereld mooier kunt maken, door bij jezelf naar binnen te gaan – en ja, dat is echt magie…

Reinoud en ik hebben allebei onze toverkracht ontdekt en leren gebruiken. Wil jij dat ook?