Hij kwam binnen en de zon kwam op


Of: waarom het echt zo is dat jij het verschil kunt maken door gewoon jezelf te zijn

Een poos terug maakte iemand in de sportschool een opmerking tegen mij, die echt heel slecht viel. Ik werd er naar van en liep narrig naar de andere kant van de zaal. Onderweg stapte een sportschool-bekende de ruimte in. Bam! Alsof de zon doorbrak. Zo een golf van krachtige, positieve energie kwam binnen. En we schrokken allebei van de idioot blij verraste manier waarop ik hem begroette.

Later ben ik op zoek gegaan naar de reflectie van de energie van die persoon in mijzelf. Als iemand iets in jou oproept, moet dat immers ergens in jezelf verstopt zitten. En het bleek helemaal niet zo moeilijk te vinden.

Wie weet ben jij vandaag iemands ‘life changer’…

Zo kan ik tegenwoordig in mijzelf het gevoel opwekken, dat die kennis destijds de zaal binnenbracht. Als ik dat doe, lijkt het alsof ik op een wolkje loop. Ik voel me krachtig, energiek en liefdevol.

De persoon in kwestie heeft hier niets speciaals voor gedaan. Sterker nog: hij was zich van geen kwaad bewust toen hij de ruimte binnenstapte. Hij was gewoon zichzelf. En nietsvermoedend heeft hij mij daarmee iets enorm waardevols geschonken, waar ik vrijwel dagelijks plezier van heb.

Onderschat niet welke betekenis jij kunt hebben voor een ander, gewoon door je pure zelf te zijn. Wie weet ben jij vandaag iemands ‘life changer’…