Illustraties voor boek, artikel en bedrijf

In mijn illustraties verbeeld ik de kern van de bijbehorende tekst. Of van het thema of het project waarbij je bijvoorbeeld een infographic of praatplaat wilt hebben. Ik bevrijd als het ware de verbeelding die in jouw (verbale) boodschap verscholen ligt.

Om die kern er trefzeker uit te kunnen halen, verdiep ik mij eerst heel goed in het onderwerp, voordat ik met tekenen begin.

Boekillustraties en illustraties bij artikelen

In het geval van een boek, wil ik natuurlijk de tekst lezen, maar ook kennismaken met de auteur. Wat voor iemand is hij of zij, wat drijft deze schrijver, enzovoort. Zo kan ik een illustratiestijl kiezen die zowel bij de inhoud van het boek past, als bij de persoonlijkheid van de auteur. Bij een artikel is mijn aanpak vergelijkbaar, maar natuurlijk veel bescheidener.

“Niet alleen je tekenkunst, maar ook hoe je de boodschap begrepen en vertaald hebt en hoe je ons geholpen hebt in dat proces. We hadden het zelf nog niet helemaal scherp, maar door goede vragen te stellen kregen we het samen scherp. Dat is echt een talent! Dit gaat ons enorm helpen in de communicatie en participatie.”

Antoinet

Bedrijfsillustraties

Als bij een organisatie een project of nieuwe regeling voor het voetlicht moet worden gebracht, kan aantrekkelijk beeldmateriaal daar enorm bij helpen. De missie en visie van jouw bedrijf kunnen ook tot leven worden gebracht met een illustratieserie van de geldende kernwaarden. 

Bij dergelijke opdrachten zal ik eerst goed doorvragen aan de hand van het aangeleverde (tekst)materiaal: wat is je algehele boodschap, wat is voor jou de kern van je verhaal, wie wil je bereiken, et cetera. Je zult niet de eerste zijn die erachter komt dat hij/zij een aantal zaken zelf eigenlijk ook nog helemaal niet zo scherp heeft…

Proces en prijs

Wanneer ik de inhoud helder heb, laat ik die een poosje door mijn gedachten dwarrelen. Daarna kom ik met een (basis)concept dat ik na overleg met jou verder ga uitwerken. Zo creëer ik telkens momenten waarop je kunt aangeven of jij je goed voelt bij de ingeslagen weg.

Op basis van jouw initiële wensen geef ik een richtprijs. Als de uiteindelijk gekozen vorm daar sterk vanaf wijkt, dan geef ik dat natuurlijk aan. 


ILLUSTRATIES

Meer illustraties vind je bij mijn artikelen op Inspiratie

Krijtbord: Samen Toekomstgericht Werken (Ws Zuiderzeeland)

Landstede Groei: beeldverslagen Teamdagen

Zomer van je Leven

Logo’s Weer Voelen

Covertekening Zwaar Weer

Kernwaarden Waterschap Zuiderzeeland

Infographic (Waterschap Zuiderzeeland)

Quote M.Kahn (Zwaar Weer)

Zwaar Weer


OVER MIJ

Mariët Kuenen

Van jongs af aan heb ik veel getekend, geschilderd en – later ook –gebeeldhouwd. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een studie in de kunsten, in plaats van de kunstacademie. Maar het bloed vloeit waar het niet gaan kan: in de laatste paar jaar bij mijn laatste werkgever kreeg ik de kans om elke maand een grote krijtbordtekening te maken. En die kans heb ik met twee handen aangegrepen. Inmiddels teken ik weer bijna dagelijks, ook voor mezelf. Dan is het vaak meditatief werk waarbij de totstandkoming van de tekening belangrijker is dan het eindresultaat.

Bij de illustraties die ik in opdracht maak, dring ik door tot de kern. Om die vervolgens in beeld te brengen. Feitelijk doe ik in mijn coaching hetzelfde.

foto: Marco Slot


Bevrijd de verbinding

Mijn aanbod als coach vind je hier: